Cattery Mithril's
Coons for Life

Wie zijn wij

Hallo,
Hier even een verhaaltje over wie wij zijn en hoe het is begonnen
Mijn naam is Jolanda.
Van kleins af ben ik al gek op dieren en vooral de kat had mijn voorkeur dus heb ik dat ik uit huis ging meteen katten in mijn leven toegelaten.  
In 2004 kwam ik toevallig in aanraking met het ras Maine Coon en was meteen verliefd. Na lang zoeken vond ik notabene vlak bij huis een fokker met kittens en heb daar Full of Grace Oliver Hardy gehaald. Een mooie grote zwart witte kater die gecastreerd is omdat ik toen nog geen idee had dat het zeer besmettelijk is en dat als je er eenmaal aan begin je meer van deze prachtige dieren wilt. Ook omdat een Maine Coon graag andere dieren en mensen om zich heen heeft. En zo is het dus begonnen.
Inmiddels ben ik getrouwd en is ook mijn man Alexander besmet met het Coon virus. En hebben we als hobby cattery af en toe een nestje.
Omdat ik meer wilde weten over het fokken en wat er allemaal bij komt kijken heb ik bij Pawpeds een cursus gevolgd en ben van plan er meerdere te gaan volgen. 
Er leeft naast onze coons nog een hond (kruising van van alles) in ons huis.
Nu hopen met onze cattery op vele mooie momenten met en door onze coons mee te maken.
Over een naam hebben we niet lang hoeven nadenken. We zijn alle twee fan van de schrijver Tolkien en dan vooral zijn serie "lord of the rings" . Dus kwamen we op de naam mithril omdat dit het metaal is dat de dwergen smeden en het ijzersterk is en dat hopen we dat onze kittens ook worden.
Je kunt ons vinden in het mooie Breezand in Noord-Holland en de koffie wordt vers gezet als je langskomt.