info

Hier onder volgt een verslag van wat u kunt verwachten als u bij ons een kitten wilt kopen.

 

Als de kittens geboren zijn mogen ze na 4 tot 5 weken visite. We houden de website heel goed bij met nieuwe foto’s dus als een kitten u aanspreekt kunt u altijd een optie nemen op een kitten. Dat blijft dan voor een week staan en als u daarna besluit het toch niet te nemen gaat de optie eraf en kan een ander het kopen. Als u komt kijken en u heeft een kitten dat u heel graag wil dan vragen wij een aanbetaling voor onze en uw zekerheid. Het is namelijk vaak gebeurt dat een fokker een kitten vasthoudt voor een nieuwe eigenaar en dat die dan toch niet komt opdagen dus daarom een aanbetalingt. (mocht u om wat voor reden dan ook besluiten na de aanbetaling van de koop af te zien dan krijgt u niet de aanbetaling terug vanwege de gemaakte kosten en/of de te maken kosten, dit geldt niet als de cattery van de verkoop afziet) Ze worden met 9 en 12 weken geënt en krijgen een chip en paspoort. Vanaf de geboorte worden ze heel goed gesocialiseerd met mensen ,kinderen en honden zodat ze in principe overal geplaatst kunnen worden. Als ze naar hun nieuwe huisje gaan zijn ze kattenbakzindelijk en eten harde brokjes en natvoer voor kittens. Ook krijgt het kitten een leuk pakketje mee met wat dingetjes en een contract, Dat contract mag u als u op visite komt natuurlijk lezen want het gaat over het kitten en er staan geen vreemde beperkingen voor u in. Als wij het kitten komen brengen is het 14 weken oud en dan betaald u het resterende bedrag en krijgt u ook de stamboom en eigendomsbewijs en natuurlijk het paspoort.

Hoop dat u nu iets meer weet en als u nog vragen heeft stelt u ze gewoon via de email en zal ik proberen ze te beantwoorden

 

Hier kunt u een deel uit het contract lezen.

 

Aan de nieuwe eigenaar wordt een gezonde kat overgedragen. De kat wordt overgedragen met vaccinatieboekje, stamboom, eigendomsbewijs en gezondheidsverklaring en de kat is gechipt. Indien binnen een jaar na dagtekening van deze overeenkomst de hierboven beschreven kat overlijdt aan een erfelijke afwijking heeft de eigenaar recht op de helft van het aankoopbedrag terug. Deze afwijkingen moeten wel duidelijk aantoonbaar zijn en de fokker behoudt zich het recht voor op een second opinion op eigen kosten.

Overige bepalingen:

Indien de koper door omstandigheden niet meer in staat is het kitten te behouden, is de koper verplicht fokker hiervan in kennis te stellen. Indien koper dit wenst kan de fokker de koper assistentie verlenen bij het zoeken naar een vervangend tehuis voor het kitten.

 

Het kitten zal goed verzorgd worden, het zal voldoende bewegingsvrijheid hebben. Het kitten zal jaarlijks zijn entingen tegen niesziekte, kattenziekte ontvangen en regelmatig ontwormd worden. Het kitten zal onder geen enkel geding ontnageld worden.